Трагови нечовештвом заударају

За почетак да се сви сложимо – таблоиди и њихов начин извештавања и преношења информација под плаштом „слободе говора“ јесу један вид манифестације зла. Скретање пажње од стране политичара и јавних личности на њихове моћи откривања и запажања такође је само једна од манифестација зла.

Право зло је, пак, свепрожимајуће кроз значајно шири популус, који није свестан да бити начелно против зла не подразумева способност да се истоме успешно одупре.

Потреба људи да увек буду изнад ситуације, да буду виђени, послушани – уопште запажени, да буду арбитар и мерило, није нимало нова, а са развојем медијума помоћу којих се мишљење лакше исказује и још лакше преноси, чини се да се уклања препрека за ствари које не би смеле бити изговорене „јер слобода је неприкосновена“. Комбиновано са новим резоном где све може да се релативизује и 1+1 више не даје два (јер то ионако није тачан одговор, прави одговор крију „Они“), свако сматра да сме, може и треба да буде у праву.

Да, сви сте у праву. Свет управо вама и само вама дугује чињеницу да се уопште окреће. Ви сте градитељи нове цивилизације која почива на супротним постулатима од ове која лагано одумире. Ви јој задајете нове ударце одсуством људскости, емпатије и, уопштено, било чега што није привлачење пажње.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Postavi komentar

Blog na WordPress.com.